Wednesday, August 25, 2010

Ape kaitan kad raya,harga minyak,dengan iklan cokelat Cadbury?

Hai u'ollls.Sori la.Memang lama gilllllaaaaak tak hapdet belog bucuk ni.Template pon bosan je kan.Bosan macam tengok cerita yang berunsurkan neolitik politik.Warna belog ni pon macam kain buruk.Buruk lalu berbau.Tapi jangan bau masa bulan puasa ni okeh.Nanti terbatal,ai tanak gantikan puasa u tu.

Semalam masa pergi shopping2 di Hock kee seng barang dapur untukmemasak untuk suami berbuka puasa,pegi la singgah kt department*bajet besar jek ade department bagai*yang ade KAD RAYA .Wow!*muka excited macam first time tengok iklan cadbury yang angkat-angkat kening tu.*Gila banyak kad raya.Tapi harga kad raya dah mahal sekarang.So aku di sini ingin membuat hipotesis iaitu jika harga minyak naik,maka kad raya pon naik jugak regenya.Haish.Baik aku buat senirik!tapi................tak pandai.

Terhingat masa zaman skolah2 dulu.Sekarang pon sekolah lagi la.im still 17 okeh.Masa tu kalau ikut ibu pergi beli baju raya,mesti mata jeling-jeling kat area kad raya.nak beli masa tu tak pegang duit sendiri lagi.Duit yang simpan2 pon habes beli pelekat dengan kad-kad nama yang ntah pape tu.termenyesal pulak.haha.Mak aku ni pulak keras hati,bukannya nak kesian kt anak dia yang cantik ni.Dah buat muka kesian habes pon nk mintak beli kad raya,tapi dia buat0buat tak dengar pon.Naseb baik ade hero.Ayah aku memang akan jadi hero kalau bab-bab yang mengarut ni.Nak pergi lawatan la,ape la,Semuanya ditanggung beres.Sebab tu tak kesah klu ayah aku dera suruh urut dia sampai tertidor.

Bila dah dpt peluang beli,aku amek kesempatan,beli 5 bundle trus u..Ha,mn la mak aku tak bising.Dalam list nak bagi 5-6 orang jek.Tapi sebab beli banyak,kena la bagi kat ramai orang.Kat nenek aku yang tak pandai baca tu pon aku bagi.Sebab klu tak habes aku dah tak dapat beli kad raya dah taun depan.Haha.Lawak plk bila pikir masa kecik-kecik dulu.Merengek-rengek mintak mak aku beli overall buat baju raya.Ntah pape.

Agak-agak macam ni agaknya overall yang aku pakai dlu kan.nth papeCool jugak.



baju raya taun ni !




2 ekor jin gonjeng:

✿NAZIRAH✿ said...

cantik baju raya..kihkih

Anonymous said...

eleh naz.
nak beli jugak la tu.

;p


-ada-

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com